Toto chystá Rusko. Čierne na bielom

    0
    Raketa, ilustračné foto (Autor: Hans Štembera)

    Medzi hlavné úlohy patria aj dodávky nových či modernizovaných zbraňových systémov vrátane dvoch stoviek lietadiel alebo raketových systémov.

    Podľa dokumentu, ktorý sa objavil už na decembrovom rozšírenom bilančnom rokovaní Rady ministerstva obrany, musí bojová sila ruských ozbrojených síl rásť. „Skladba musí byť na úrovni 93 percent. Počet vojakov s kontraktom musí predstavovať 384-tisíc,“ uvádza sa v dokumente. Zároveň sa v ňom píše to, že všetky štátne objednávky majú byť dôsledne splnené a včas dodané.

    Zásadnou zmenou zbrojenia má prejsť predovšetkým šesť mechanizovaných práporov, ktoré majú získať nové tanky a bojové vozidlá pre pechoty. Dvesto nových či modernizovaných lietadiel potom dostanú vzdušné sily, ruské námorníctvo má zase získať dve nové viacúčelové ponorky a sedem vojnových lodí.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    Okrem definície úloh však Rusko aktualizovalo aj svoju Národnú bezpečnostnú stratégiu. Krajina vidí hlavné hrozby v prozápadných revolúciách v postsovietskom priestore, v americkej politike zadržiavania Ruska a v rozširovaní NATO k ruským hraniciam.

    - Reklama -