Slováci v zahraničí nechcú voliť a Smer sa tu rozťahuje ako migréna v hlave. Dokážte, že ste nad vecou, vyzýva krajanov Droba

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    „Je smutné, že z pol milióna Slovákov žijúcich v zahraničí sa unúva voliť len čosi viac ako jedno percento. Ale je to viac problém Slovenska ako problém ľudí, čo hľadajú svoje šťastie v zahraničí,“ myslí si poslanec Droba. Vo svojom blogu pochybuje, že sa Slováci v zahraničí zmobilizujú a výraznejšie zasiahnu do volieb. No zároveň vysvetľuje, prečo by tak mohli urobiť.

    Chcú sa zbaviť sentimentu?

    „Nebudem tvrdiť, že keby volili všetci, Smer by dnes nemal v parlamente absolútnu väčšinu a nemohol by sa tu rozťahovať ako migréna v hlave,“ zamýšľa sa. Ak sa raz niekto rozhodol z krajiny odísť, pokúša sa podľa neho zbaviť sentimentu, ktorý ho k nej púta. Voľby zo zahraničia by tak mohli oživiť puto a jatriť staré rany. Nevôľa zúčastniť sa na voľbách tak môže byť pochopiteľná. Títo ľudia by si však mali podľa poslanca uvedomiť, že ak už nie kvôli nim samým, tak aspoň pre budúcnosť ich najbližších sú aj ich hlasy dôležité.

    „Voľbou zo zahraničia totiž sami sebe dokážete, že ste už nad vecou, že ste našli správny (citový) pomer k Slovensku, ku krajine, kde ste sa narodili, prežili kus života a máte v nej blízkych,“ lanári potenciálnych voličov – Slovákov v zahraničí – Droba. Podľa neho si navyše ani nik z tých, ktorí odišli natrvalo, nemôže byť celkom istý, že sa na Slovensko nakoniec nevráti. „Nuž a je lepšie vracať sa do fungujúceho štátu ako do neslýchaného bordelu či dákej softdiktatúry,“ apeluje na nich.

    - Reklama -