Ďalšie obete v Afganistane. Armáda USA hlási jedného mŕtveho, dvaja sú zranení

    0
    ilustačný záber (Autor: SITA)

    “Jeden americký vojak podľahol zraneniam, ktoré dnes utrpel počas operácie pri Mardži v provincii Helmand. Dvaja americkí vojaci okrem toho utrpeli zranenia,” uviedol Shoffner vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters. 

    Televízia NBC s odvolaním sa na predstaviteľov rezortu obrany USA predtým informovala o mŕtvych alebo zranených príslušníkoch amerických špeciálnych síl, ktorí sa stali terčom útoku počas protiteroristickej operácie v oblasti mesta Mardža v provincii Helmand, bašte povstaleckého hnutia Taliban. 

    Pod paľbou mínometov a ručných zbraní sa ocitol takisto vrtuľník, ktorý ich mal vyzdvihnúť. Podľa NBC nebolo známe, či vrtuľník nepriateľská paľba zasiahla. 
    Dvaja zdroje však pre spravodajskú stanicu CNN uviedli, že vrtuľník bol zasiahnutý mínometnou paľbou, keď bol na zemi, no bol ešte schopný vzlietnuť. Zároveň poznamenali, že k smrti vojaka a zraneniam dvoch ďalších došlo počas spoločnej americko-afganskej špeciálnej operácie. 

    Armáda ale poprela tvrdenie, že by bol vrtuľník zostrelený. “Môžeme potvrdiť, že americký vrtuľník pristál v Mardži v provincii Helmand a že má mechanické problémy. Nebol zostrelený,” citovala CNN amerického plukovníka Michaela Lawhorna, hovorcu vojenskej misie Rozhodná podpora (Resolute Support) v Afganistane.

    - Reklama -