Európania nie sú k prisťahovalcom veľmi pohostinní. V prvej desiatke krajín, ktoré ochotne prijímajú cudzincov, je len jedna európska. Tipnite si, ktorá

    0
    Korzičania pochodujú proti moslimským prisťahovalcom (Autor: SITA)

    Z európskych krajín sa do prvej desiatky najpohostinnejších krajín sveta dostala len jedna jediná a je ňou Španielsko. Práve jeho obyvatelia podľa prieskumu finančného inštitútu HSBC patria k tým, ktorí radi a ochotne prijmú medzi seba aj cudzincov. V rebríčku krajín priateľských k cudzincom sa Španielsko umiestnilo na treťom mieste.

    Ak rátame medzi európske krajiny aj Rusko, tak potom aj táto veľmoc patrí k tým, ktoré radi a ochotne prijímajú prisťahovalcov. Rusi si za svoju pohostinnosť a priateľské správanie vyslúžili 6. miesto v tabuľke krajín najprívetivejších k migrantom.

    Po zmenách, ktoré priniesol novýpredseda vlády, asi neprekvapí, že medzi top 10 sa ocitla aj Kanada. To potvrdzuje i povery, že Kanaďania sú národ, ktorý je síce nudný, ale zároveň aj mimoriadne slušný. Čo sa týka získavania priateľov, nie je na tom Kanada až tak dobre a v rebríčku krajín najpriateľskejších k prisťahovalcom sa umiestnila na deviatom mieste.

    Podľa HSBC sa ľahko zapojíte do spoločnosti aj v Austrálii, Bahrajne či na Taiwane. Brazília sa tiež dostala medzi desiatku najprívetivejších krajín sveta a nechýba ani Turecko, kde sa vám každý snaží niečo predať, ale oslovenie „my friend“ (kamarát môj) je často myslené úprimne.

    Na tých najvyšších priečkach sa umiestnilo už spomínané Španielsko, ktoré je podľa HSBC tretím najvhodnejším miestom na život, ak ste cudzinec. Lepšie sa potom prisťahovalcom vodí už len na Novom Zélande a krajina, ktorá je k cudzincom absolútne najpriateľskejšia, je podľa štatistík HSBC Mexiko.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -