Militanti z IS majú nového džihádistu Johna. Popravili ďalších rukojemníkov a nazvali britského premiéra imbecilom

    0
    Člen ISIS (Autor: Jan Rychetský)
    Na najnovšom videu s popravou piatich údajných špiónov, ktorí pracovali pre britské tajné služby, sú muži v oranžových väzenských uniformách. Všetci kľačia pred svojimi popravcami a jeden z mužov s britským prízvukom vo videu hovorí o tom, že sa údajní špióni priznali k špehovaniu militantov a odovzdávali informácie britským tajným službám. 
     
    Podľa všetkého nie sú rukojemníci z videa britskými občanmi a o život prišli, lebo poskytovali fotodokumentáciu zo sýrskeho mesta Rakká, ktoré je hlavnou baštou militantov z IS. „Toto je odkaz Davidovi Cameronovi,“ hovorí v úvode videa muž s britským prízvukom a nazýva britského premiéra „imbecilom a otrokom Bieleho domu“. 

    Príde aj na vás…

    Všetkým Britom militanti vo videu odkazujú, že jedného dňa dobyjú ich krajinu a zavedú tam islamské právo šaría, ktoré sa snažia presadzovať aj na územiach samozvaného kalifátu. Camerona pritom militanti vo videu prirovnávajú k „arogantným a bláznivým“ predchodcom – Gordonovi Brownovi a Tonymu Blairovi. „Prehráte túto vojnu tak, ako ste prehrali v Iraku a Afganistane,“ zaznieva vo videu. 
     
    „Ale tentokrát, keď prehráte, vaše deti zdedia vašu porážku a budú si vás pamätať ako bláznov, ktorí si mysleli, že môžu bojovať proti IS,“ uvádza sa vo videu, ktorého pravosť sa zatiaľ nepodarilo overiť. Experti varujú, že môže ísť len o zastierací manéver, ktorý má odvrátiť pozornosť od porážky, ktorú militanti utrpeli v irackom meste Ramádí. 
     
    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -