Militantom sa postavili už aj moslimovia v Indii. V novoročnej iniciatíve broja Indovia proti propagande džihádistov

    0
    Islamský štát vyhodil do vzduchu aj dvetisícročný rímsky chrám v Palmýre (Autor: SITA)
    Mimovládna indická organizácia Sahas Foundation vytvorila spoločne s think-tankom Urdu Markaz sieť dobrovoľníkov, ktorá má za úlohu identifikovať a oslovovať potenciálnych nových členov IS. Zameriavajú sa najmä na tých, ktorí sa stali terčom „falošného džihádu“ a propagandy militantov šírenej pomocou internetu. Kampaň nesie nie veľmi originálny názov Moslimovia proti IS. 
     
    Podľa aktivistov neexistuje lepší spôsob ako začať Nový rok než odštartovaním ideologickej vojny proti IS. „Keď sme premýšľali, čo urobiť na Nový rok, niekto sa opýtal, prečo by sme nezačali robiť osvetu medzi mladými ľuďmi, ako sa vyhnúť vírusu zvanému IS a ďalším teroristickým bunkám. Snažíme sa osloviť čo najviac mladých moslimov, aby nepodľahli propagande žiadnej teroristickej organizácie,“ uviedol prezident Sahas Foundation a duchovný otec projektu Syed Furqan pre portál denníka Times of India.
     
    Na prelome rokov 2015 a 2016 vytvorili dve spomínané mimovládne organizácie v Indii viacero iniciatív. Okrem tej proti teroristom z takzvaného Islamského štátu varujú ľudí aj pred jazdou autom pod vplyvom alkoholu či nebezpečenstvami, ktoré hrozia v súvislosti s náboženskou neznášanlivosťou. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -