Útok na cudzincov v Afganistane. Bomba pred ich obľúbenou reštauráciou

    0
    Afganistan, Kábul (Autor: SITA)

    “Polícia oblasť uzavrela,” citovala agentúra DPA hovorcu afganského ministerstva vnútra. Hoci prvé správy naznačovali, že sa po výbuchu na mieste strieľalo, reportér DPA, ktorý sa nachádzal v blízkosti, žiadnu streľbu nepočul.

    Podľa agentúry Reuters boli výbušniny umiestnené v aute zaparkovanom pred reštauráciou obľúbenou u afganských predstaviteľov a zahraničných diplomatov.
    Polícia uviedla, že výbuch zranil najmenej päť ľudí, informovala tlačová agentúra Reuters. Hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid na Twitteri napísal, že “dnes večer uskutočnili útok na reštauráciu, ktorú vlastnia a často navštevujú cudzinci”. Tvrdil, že mnohí z “votrelcov” boli zranení či zabití.

    Nedávno sa Taliban prihlásil k zodpovednosti za samovražedný útok neďaleko kábulského letiska, ktorý jedného človeka zabil a 33 zranil.
    Predstavitelia Afganistanu, Pakistanu, USA a Číny by sa mali stretnúť 11. januára v Pakistane a pokúsiť sa dohodnúť na podmienkach pre nové mierové rokovania s Talibanom, ktoré sa bez úspechu skončili vlani v júli.

    - Reklama -