Ženské komando IS v akcii. Ak ste žena a morálne sa previníte, čaká vás hrozivá smrť či stredoveké mučenie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: repro foto Youtube)

    Členkám brigády sa znepáčila žena, ktorá sa rozhodla nakŕmiť svoje hladné dieťa a na verejnosti (pod burkou) ho začala kojiť. Ženu najskôr znetvorili a potom zabili. „Policajtka z IS vzala dieťa a podala ho ďalšej žene. Tá potom zastrelila matku dieťaťa,“ informovala svedkyňa, ktorá ušla do Turecka. Ženská brigáda na sociálnych sieťach informovala, že popravená žena sa na verejnosti „nesprávala slušne“.

    Podobné prípady nie sú nijak ojedinelé. Ženské komando dokonca používa na mučenie zariadenie, ktoré prezývajú „hryzač“ (biter). Je to nástroj ako vystrihnutý zo stredovekých čias. Táto „hračka“ disponuje množstvom malých zúbkov, ktoré sa zahryznú do prsníka obete. „Vzali ma na svoje ústredie, do miestnosti určenej na mučenie. Tam mi dali na výber medzi ´hryzačom´ a bičovaním. Bála som sa bičovania, tak som si vybrala druhú možnosť. Potom priniesli ostrý predmet s množstvom zubov, ktorý  mi pritlačili na prsník. Strašne som kričala od bolesti. Po mučení ma vzali do nemocnice,“ hovorí jedna z mučených obetí.

    Ženské komando al-Khansa je združenie žien, ktoré pôsobia na území Rakky (samozvané hlavné mesto IS) a tam sa starajú o dodržiavanie „morálnych zásad“ u nežnejšieho pohlavia. Brigáda vydala aj vlastný manifest cností a kolovali zvesti, že jej členky chcú udrieť aj mimo územia IS, v európskych štátoch. O problematike informoval zahraničný portál Sunday Times.

    - Reklama -