Začali búrať PKO. Majú na to vôbec povolenie?

    0
    Planetárium v tvare dunajskej kvapky či mediotéka by mohli v budúcnosti nahradiť Park kultúry a oddychu (PKO) v Bratislave (Autor: SITA)

    Búracie práce na PKO sa začali medzi sviatkami. V utorok stroje vybúrali dve veľké diery do estrádnej sály. Areál je od strany Dunaja oplotený a ľudia sa k stavbe už nedostanú. Ohradenú budovu Parku kultúry a oddychu strážia počas búracích prác SBS-kári, ktorí pozorne sledujú, čo robia novinári a aktivisti za plotom. Práce večer prerušili a pravdepodobne budú pokračovať ráno. 

    Podľa Nového času však mestský poslanec Ján Budaj tvrdí, že povolenie na búranie je už tri roky neplatné. Objekt PKO je momentálne ohradený plotom a chránený psom a bezpečnostnou službou. O búraní PKO investor mesto neinformoval. Podľa Jána Krnáča zo spoločnosti Henbury Development, ktorá získala budovu PKO za 1 euro, sa rozhodli búracie práce uskutočniť v období, keď je v meste menej ľudí, aby ich čo najmenej zaťažovali hlukom a prachom.

    Podľa Budaja však investor nemá na búranie platné povolenie. „Budovu majú vo vlastníctve pár dní, je nereálne aj s ohľadom na sviatky, aby bolo platné,“ povedal. Konateľ spoločnosti tvrdí opak, hlavné mesto však o začatí demolačných prác podľa slov hovorkyne Ivany Skokanovej neinformoval.

    Komplex výstavby, ktorá PKO nahradí, by mal zahrňovať námestie, mediatéku a planetárium s očakávanou ročnou návštevnosťou vyše 100-tisíc ľudí.

    - Reklama -