Islamský štát sa nás bojí, lebo sme jednotní, tvrdí vodca beduínov. Ako ich zastrašili?

    0
    Militanti z Islamského štátu (Autor: SITA)
    Fanatici v službách Islamského štátu sú mimoriadne agresívni a ich snaha o ovládnutie území je viac ako znepokojivá. Provincia Sinaj alebo egyptská odnož islamských teroristov je jednou z najnebezpečnejších. Nebezpeční bojovníci ovládajú hlavnú severnú časť polostrova. Zachcelo sa im však na juh. Tu však narazili na jednu zábranu.

    Zabijú každého, kto s nimi nesúhlasí

    Ako ďalej informuje ČT, práve juh územia je pre islamistov atraktívny pre hory a úkryty. No vstupu do južnej časti dokázali zabrániť neozbrojení šejkovia, a to bez prelievania krvi. „Zastavili sme ISIS viac než dvadsaťkrát. Vyrazili sme proti nim s 50 autami a odrazili sme ich. Nevystrelili sme ani jednu guľku. Keby sme to urobili, bola by vojna,“ tvrdí Hussien Abu Atwey, vodca tarabinských beduínov, s tým, že Islamský štát sa ich bojí. Preto, že sú jednotní. 
     
    Náčelník mesaiedských beduínov Sulieman El Meharwel zas tvrdí, že v prípade radikálov z Islamského štátu nejde o moslimov. „Zabijú každého, kto s nimi nesúhlasí,“ upozorňuje. Ako ďalej dodal, príjmu každého, či kresťana, či žida. No Islamský štát za žiadnych okolností. 
     
    - Reklama -