Saudskoarabský muftí v tom má jasno. Podľa neho sú militanti z IS súčasťou izraelskej armády

    0
    Saudská Arábia najnovšie tvrdí, že takzvaný Islamský štát alebo po arabsky Daeš je len postrannou jednotkou izraelskej armády. Tento týždeň to v rozhovore uviedol hlavný muftí Saudskej Arábie Sheikh Abdulaziz al Sheikh. Muftí je hlavou wahhábistickej komisie, ktorá radí kráľovi vo veciach náboženstva. 

    Súčasť izraelskej armády 

    Sedemdesiatdvaročného muftího vyspovedal portál Saudigazette.com, ktorý chcel vedieť reakciu duchovného na nedávne vyjadrenia vodcu militantov z IS. Abu Bakr Bagdádí sa v najnovšej audio nahrávke, ktorá sa objavila na internete, vyhrážal Izraelu zničením a sľuboval pomoc Palestínčanom. „Táto hrozba Izraelu je obyčajné klamstvo. V skutočnosti je Daeš (IS) súčasťou izraelských jednotiek,“ uviedol hlavný saudskoarabský muftí. 
     
    Okrem obvinenia Izraelu, že IS je súčaťou jeho armády, stihol muftí v rozhovore pochváliť aj novú arabskú koalíciu, ktorá pod vedením Saudskej Arábie bojuje proti terorizmu na Blízkom východe. Tvorcom myšlienky vytvorenia arabskej aliancie je kráľov obľúbený syn Muhammed bin Salman, ktorý je ministrom obrany a druhým korunným princom. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -