Vodca Islamského štátu sa vysmieva USA. Veď vy sa bojíte poslať pozemné vojsko

    0
    Abú Bakr al-Bagdádí, vodca Islamského štátu. (Autor: repro youtube, tan)

    „Buďte si istí, že Boh umožní zvíťaziť tým, ktorí ho uctievajú. Vypočujte si tiež dobrú správu, že nášmu štátu sa darí dobre,“ zaznelo v audiozázname. Hlas údajne patril vodcovi ISIS Bagdádímu.

    Nálety Ruska a spojeneckých vojsk vraj len zvýšia odhodlanie džihádistov bojovať za svoju vieru. „Čím je intenzívnejšia vojna proti islamistom, tým sú silnejší,“ pokračoval Bagdádí. Vodca ISIS sa tiež vysmial Spojeným štátom, že do oblastí ovládaných islamistami neposielajú pozemné vojsko. „Neodvažujú sa prísť, lebo ich srdcia sú plné strachu z džihádistov,“ dodal.

    Bagdádí si zobral na mušku aj islamskú vojenskú koalíciu proti ISIS vedenú Saudskou Arábiou. „Keby to bola islamská koalícia, tak by sa dištancovala od svojich židovských a križiackych pánov a za svoj hlavný cieľ by označila zabíjanie židov a oslobodenie Palestíny,“ uviedol Bagdádí. Nezabudol ani na Izrael, ktorý varoval, že na neho nezabudli a „stále sa k nemu približujú“. Šéf ISIS tiež vyzval moslimov žijúcich po celom svete, aby sa neváhali pripojiť k svätej vojne s dodatkom, že ich islamskou povinnosťou je povstať.

    Celý článok si môžete prečítať TU.

    - Reklama -