Neúspešného ministra “upratali” na kandidátku. Kauza a parlamentná neaktivita neprekáža

    0
    Pavol Pavlis (Autor: SITA)

    Predseda Smeru Robert Fico minulý rok nabádal na väčšiu aktivitu svojich poslancov. „Až na niektoré výnimky to vyzerá ako taká masa, ktorá nás podporuje,“ hovoril. Poslanci podľa neho mali ísť viac do súbojov za stranu. Napriek tomu však jedného zo svojich najaktívnejších poslancov Antona Martvoňa Smer už nepostaví na kandidátku.

    Naopak, Pavol Pavlis, ktorý musel rezignovať z postu ministra hospodárstva potom, ako sa prevalilo, že jeho organizácie upratuje firma Pavlisovho švagra, na kandidátke opäť bude. Pritom po svojom páde predložil v parlamente len jednu zdedenú novelu zákona a za viac ako pol roka hovoril len päť minút. Dôvodom podľa denníka Sme je, že Pavlis patrí k Ficovým obľúbencom.

    Odborník na politický marketing Pavel Šíma hovorí, že väčšina voličov si pamätá len mená a tváre tretiny členov vlády a po kauze im stačí vidieť, že z funkcie musel odísť konkrétny človek. Ak sa neskôr opäť objaví na kandidátke, už si na jeho prehrešky nespomenú.

    Pavlis na kandidátke Smeru obsadil 32. miesto, čo mu takmer isto zaručuje poslanecký mandát aj v ďalšom volebnom období.

    Celý článok nájdete TU.

     

    - Reklama -