Zachránili Američania vodcov ISIS v Ramádí?

    0
    Operácie na Blízkom východe. (Autor: repro foto Sputnik News)

    Iracký dobrovoľný pracovník odhalil plány Američanov. Tí údajne plánovali evakuovať spoza múrov mesta Ramádí teroristických veliteľov. Toto zistenie prišlo krátko po tom, ako sa iracká armáda prepracovala hlbšie do uličiek mesta a postupne tak preberala nadvládu nad celým jeho územím.

    Zdroj prezradil, že Američania chceli lídrov evakuovať pomocou vrtuľníkov na neznáme miesta tak, aby táto ich činnosť nebola spozorovaná a zostala v tajnosti. Militanti boli obkľúčení irackou armádou, ktorá postupovala stále hlbšie a hlbšie do jadra mesta. Irackí vojaci v stredu urobili významný krok, keď prekročili most al-Khor na rieke Tigris.

    Pokrokom bolo aj zaistenie štvrtí al-Zubat a al-Hoz, v ktorej špeciálne jednotky prezreli a oslobodili vládne budovy. Na začiatku týždňa poručík generál irackej armády Othman al-Ghanimi prezradil, že im absolútne oslobodenie mesta bude trvať už len niekoľko dní. Ramádí bolo teroristickými jednotkami obsadené od mája 2015. o problematike informoval zahraničný server Sputnik News. Práve dnes sa iracké vládne sily zmocnili celého mesta. Ako dopadol celý údajný plán Američanov, zatiaľ nie je jasné.

    - Reklama -