Hitlerova kniha v školských laviciach? Nemci vydajú Mein Kampf už v januári

    0
    Kniha Adolfa Hitlera Mein Kampf. (Autor: youtube)

    Kniha, ktorej autorom je jeden z najväčších vrahov 20. storočia Adolf Hitler, bude, samozrejme, cenzurovaná a okomentovaná textami historikov. Práve v takto upravenom stave sa dostane nielen do kníhkupectiev, ale aj do škôl. O tomto kroku informovala nemecká ministerka školstva Johanna Wankaová.

    Kniha sa má začať predávať v januári roku 2016. Čas jej vydania súvisí práve s vypršaním autorských práv, ktoré mala v rukách vláda Bavorska. Kniha má v prvom rade ukázať, že Hitlerove tvrdenia a názory sú vyvrátiteľné súčasnými historikmi. Potenciálny čitateľ sa má z textu poučiť, ale si aj uvedomiť Hitlerove myšlienkové pochody. Publikácia tiež slúži ako významný historický prameň, ktorý z určitého uhla pohľadu opisuje obobie vzniku.

    Kniha bude rozdelená na dve časti a okrem Hitlerovho textu bude obsahovať 3 500 komentárov, o ktoré sa postaralo päť vedcov. Na začiatku každej kapitoly bude úvod, ktorý ma čitateľa lepšie uviesť do kontextu danej časti textu. Historici v komentároch vyvracajú Hitlerove tvrdenia a klamstvá, ktoré adresuje židovskému národu. Toto dielo napísal autor počas jeho odpykávania si trestu vo väzenskej cele. Počas jeho života a „pôsobenia“ sa vydávalo v miliónových výtlačkoch. O problematike informoval zahraničný server RT.

    - Reklama -