VIDEO Turci podľa Ruska stále spolupracujú s IS. Majú o tom nové dôkazy

    0
    Ruské letectvo zasahuje rafinériu Islamského štátu (Autor: Reprofoto, Youtube)
    Podľa najnovších informácií začali militanti z Daešu pašovať ropu do Turecka novými cestami, ktoré zatiaľ nestihli zničiť ruské nálety zamerané na likvidáciu teroristickej infraštruktúry. Kremeľ teraz tvrdí, že má o pašeráckych aktivitách IS nezvratné dôkazy, ktoré svedčia o prepojení ozbrojencov s tureckým čiernym trhom. 

    Nezvratný dôkaz

    Dôkazom, o ktorom hovorí Moskva, má byť videozáznam zo satelitu. Na ňom je údajne zachytené ako tisícky nákladných vozidiel prevážajúcich ropu prechádza cez iracko-turecké hranice. Podľa ruského ministerstva obrany má ísť o teroristov z IS, ktorí takto prevážajú čierne zlato z Iraku do Turecka, kde ho predávajú a z utŕžených peňazí zabezpečujú chod Daešu. 
     
    VIDEO Konvoj cisterien s ropou smerujúci k iracko-tureckej hranici.
     
    Podobné informácie už Rusi uverejnili, ale tentokrát tvrdia, že radikálni militanti zvolili na pašovanie ropy inú trasu ako v minulosti, aby sa vyhli ruskému bombardovaniu. S informáciou prišla ruská agentúra RT. Kolóny nákladných vozidiel, ktoré sú údajne naložené ropou, štartujú z irackej provincie Dajr az-Zaur, smerujú k irackej hranici cez mestá Zakho a Mosul. Konečnou zastávkou je však, napriek obchádzke spôsobenej ruským bombardovaním, Turecko. 
     
    Ruské ministerstvo obrany deklaruje, že doteraz zničilo pomocou náletov viac ako 2 000 cisterien, ktoré teroristi z IS používali na pašovanie ropy z Iraku do Turecka. Niekoľko konvojov sa Rusom údajne podarilo zničiť v priebehu uplynulého týždňa. Terčom ruských náletov sa stali aj zariadenia na spracovanie a ťažbu ropy, ktoré sa nachádzajú na územiach ovládaných militantmi.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
     
    - Reklama -