Dobrý vývoj Ukrajiny by pomohol hlavne východnému Slovensku. Europoslanec Štefanec priznal, že téma Ukrajiny sa tento rok dostala do úzadia

    0
    Europoslanec Ivan Štefanec (Autor: Reprofoto, Facebook)

    „Tému Ukrajiny a vôbec vyriešenia ruskej rozpínavosti na Ukrajine nesmieme podceňovať, lebo táto téma nie je vyriešená,“ zdôraznil Štefanec s tým, že táto téma sa musí naďalej zdôrazňovať.

    „Snažím sa o zdôrazňovanie tejto témy na úrovni EP aj z hľadiska toho, že som členom delegácie medzi EÚ a krajinami Východného partnerstva, kde Ukrajina, pochopiteľne, hrá najväčšiu úlohu. Je naozaj v našom záujme, aby sa táto krajina mierovo rozvíjala, aby hospodársky napredovala,“ skonštatoval europoslanec s tým, že nič lepšie sa pre Slovensko nemôže stať, ako keď sa bude Ukrajina dobre vyvíjať.

    Dobrý vývoj situácie na Ukrajine by podľa Štefanca pomohol hlavne východnému Slovensku, „ktoré nie je ekonomicky najvyspelejšie, práve naopak“. Ako príklad uviedol vývoj v rakúskom Burgenlande, čo bola kedysi jedna z chudobnejších častí Rakúska. „Dnes patrí k najprosperujúcejším, práve vďaka otvoreniu hraníc so Slovenskom a s Maďarskom. Myslím si, že aj východné Slovensko má šancu na prosperitu práve oživením obchodných stykov s Ukrajinou,“ zdôvodnil.

    - Reklama -