Ministerstvo odkladá rušenie svojich organizácií na neskôr. Minister školstva Draxler tvrdí, že pred zmenami potrebujú podrobný personálny audit

    0
    Juraj Draxler, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR (Autor: SITA)

    “Nechcem sa unáhliť, aby sme neuškodili niektorým dobre fungujúcim útvarom vo vnútri týchto organizácií, o ktorých na ministerstve nemusíme všetko vedieť. Budeme musieť urobiť podrobný personálny audit pred tým, ako budeme môcť pristúpiť k ráznejším krokom,” hovorí Draxler s tým, že potrebujú čas, aby všetko dobre pripravili. Minister zatiaľ nechce prezradiť názvy organizácií, ktoré sú prípadnými zmenami ohrozené. Ako dodal, najjednoduchšie je zmeny robiť k 1. januáru, dá sa to však robiť aj počas roka.

    Otázku rušenia organizácií ministerstva školstva načrtol ešte bývalý minister školstva Peter Pellegrini krátko po svojom vymenovaní do úradu v júli 2014. Exminister a súčasný predseda parlamentu vtedy vyhlásil, že sa bude zlučovaním ústavov a organizácií spadajúcich pod rezort školstva zaoberať, keďže je ich podľa neho priveľa.

    Hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová v októbri uviedla, že ministerstvo má vypracovanú Štúdiu realizovateľnosti optimalizácie a racionalizácie poskytovania služieb štátu v oblasti rezortu. V štúdii je popísaný súčasný stav činností, ktoré robia jednotlivé priamo riadené organizácie ministerstva.

    - Reklama -