Nečudujte sa, že radikálni islamisti útočia na západné ciele. Vojnu proti kresťanstvu vedú už od nepamäti, tvrdí spisovateľ

    0
    Záchranné tímy na mieste útokov v Paríži (Autor: SITA)
    Podľa publikácie, na ktorú sa odvoláva aj portál Expres.cz je pochopiteľné, že radikálni islamisti útočia na západné ciele, lebo vojnu proti kresťanstvu vedú už stovky rokov a nikdy ju neukončili. Holland vo svojej knihe píše, že kým Západ buduje konzum, demokraciu a štáty, tak islam zostal vo videní sveta v stredoveku, keď ešte bojoval proti kresťanstvu o nadvládu nad svetom. 
     
    Holland vo svojom diele V tieni meča (In the Shadow of the Sword) pripomína, že v 7. storočí nášho letopočtu, teda v čase, keď Mohammed začal so šírením islamu, boli kresťania väčšinovým obyvateľstvom oblasti Blízkeho východu. Dvadsať rokov po smrti islamského proroka však moslimovia ovládali už väčšinu regiónu a kresťanov si podrobili. 
     
    Storočie po smrti Mohammeda bolo podľa Hollanda moslimom jasné, že sa im nepodarí rozšíriť kalifát tak, aby ovládli celý svet a porazili kresťanstvo, ale navzdory tomu sa tejto myšlienky nevzdali. „Nariadil som všetkým mužom bojovať, kým nepovedia – Nie je iný Boh okrem Alaha! Na svete má byť len jedno náboženstvo – islam,“ cituje Holland slová Mohammeda. Podľa spisovateľa slová proroka pre všetkých moslimov znamenali definitívnu porážku kresťanstva. 

    Pohŕdanie Európou

    Podľa Hollanda boli útoky moslimov na Európu v minulosti bežné a v tejto súvislosti pripomína spisovateľ napríklad nájazdy moslimských pirátov v Taliansku či vyplienenie kresťanského svätostánku Santiago de Compostella v Španielsku z roku 997. Podrezávanie kresťanov pritom nebola údajne len voľba „horlivých moslimov, ale povinnosť pre každého“. Všetkých kresťanov, ktorí padli do zajatia, navyše považovali za otrokov. 
     
    Spisovateľ pripomína aj odvetné križiacke výpravy z 12. storočia, ktoré mali spočiatku za cieľ chrániť posvätné miesta kresťanov na Blízkom východe. Moslimovia v tom čase považovali Európanov za barbarov a pohŕdali nimi. Európske ženy považovali ze špinavé, necudné a bez dobrých mravov. Celá západná kultúra bola v očiach moslimov jeden veľký chaos. 

    Pripomienka minulosti 

    Podobná situácia vládne podľa portálu Expres.cz aj dnes, keď si údajne až dve tretiny moslimov na celom svete želajú celosvetovú nadvládu islamu. Práve časy, v ktorých islam dobýval jednu kresťanskú ríšu za druhou, sú podľa Hollanda, považované moslimami za akýsi zlatý vek, ktorého vzor treba nasledovať. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -