Vyše 200 migrantov sa pokúsilo preplávať do španielskej Ceuty, dvaja zahynuli

    0
    Ceuta (Autor: SITA)

    Marocká štátna tlačová agentúra MAP uviedla, že migranti spôsobili palicami a kameňmi zranenia viacerým príslušníkom marockej polície, ktorá už začala prípad vyšetrovať. Podľa zdrojov MAP migranti plávali k Ceute v noci nadnes okolo 2.00 h.

    Španielska verejnoprávna televízia TVE priniesla zábery toho, ako zdravotníci Červeného kríža pomáhajú a rozdávajú jedlo desiatkam migrantov. Afričania mali na sebe červené uteráky, keď stáli pri deväťmetrovom plote s ostnatým drôtom, ktorý vybieha do Stredozemného mora na západnej hranici Ceuty s Marokom.

    Španielsky Červený kríž neskôr informoval, že do miestnej nemocnice previezli 12 zranených. Dvaja z nich sa zotavovali po tom, ako sa takmer utopili, ďalší mal otvorenú zlomeninu nohy a väčšina zo zvyšných utrpela hlboké rezné rany. Dodal, že záchranári poskytli oblečenie a topánky 185 migrantom, ktorí prišli na španielske územie.

    Do španielskych exkláv Ceuta a Melilla v severnej Afrike sa každoročne pokúšajú dostať tisíce afrických migrantov v nádeji na lepší život v Európe. Za uplynulý rok sa ich podľa španielskych úradov 15 utopilo.

    - Reklama -