Tak tomu sa povie šťastie: Utečenec z Afriky sa najskôr takmer utopil. A teraz vyhral v Španielsku zhruba pol milióna

    0
    Utečenec Ngame zo Senegalu, ktorý sa najprv skoro utopil a potom vyhral v lotérii 400-tisíc eur (Autor: SITA)

    Tradičná španielska vianočná lotéria El Gordo tento rok priniesla šťastie aj niekoľkým imigrantom z Afriky, z ktorých aspoň jedného zachránila pobrežná stráž z vratkej lode plávajúcej po Atlantickom oceáne.

    Nedávno stratil prácu na farme

    Imigrant zo západoafrického Senegalu Ngam, ktorého s jeho ženou zachránili španielski záchranári z preplnenej lode smerujúcej z Afriky na Kanárske ostrovy v roku 2007, si žreb zakúpil v meste Roquetas de Mar na juhu Španielska. Práve v tomto meste sa pritom predalo 1 600 žrebov s výherným číslom 79140. Ngam získal zhruba 400-tisíc eur.

    V rádiu Ondacero povedal, že je Španielsku vďačný za záchranu života, aj za možnosť začať nový život vďaka výhre v lotérii. Nedávno vraj stratil prácu na poľnohospodárskej farme. V Roquetas de Mar je pritom asi 30-percentná nezamestnanosť .

    Podľa usporiadateľskej agentúry vyhralo nejakú sumu v tradičnej lotérii asi 35 imigrantov z Afriky. El Gordo je najbohatšia lotéria na svete vzhľadom na množstvo rôznych výhier, o ktoré sa každý rok pred Vianocami podelia tisícky šťastlivcov. Tento rok vydali tipujúci za nákup žrebov celkovo 2,6 miliardy eur a medzi výhercov rozdelili ceny v celkovej výške 2,24 miliardy eur.

    Autor: vam

    - Reklama -