Zhrozenie na pôde OSN. Žena po troch mesiacoch pekla utiekla teroristom z IS

    0
    Abú Bakr al-Bagdádí, vodca Islamského štátu. (Autor: repro youtube, tan)

    Slzám sa nakoniec neubránila ani samotná Nadia, ktorú po celé tri mesiace znásilňovali a terorizovali fanatickí bojovníci Islamského štátu. Až po tomto čase sa jej podarilo utiecť do Nemecka, kde teraz žije. Jezidovia patria k najodbojnějším kmeňom, ktorým sa stále darí do istej miery čeliť Islamskému štátu. Príslušníci tohto kmeňa a ich ženy však za to platia vysokú daň. Mužov mučia a vraždia, ženy sa vďaka svojej svetlejšej pleti stávajú obľúbeným „artiklom“ na trhu so sexuálnymi otrokyňami. Podľa nepresných odhadov rôznych ľudskoprávnych organizácií sa ocitá v úlohe sexuálnych otrokýň niekoľkotisíc žien.

    Len niekoľkým z nich sa doteraz podarilo utiecť, ale psychické a fyzické následky nepopísateľného teroru si zrejme ponesú do konca svojho života. Nadia patrí k tým šťastnejším a tiež statočnejším, lebo sa odhodlala hovoriť o prežitých traumách verejne. Prítomných delegátov OSN žiadala, aby svet zbavili Islamského štátu. „Znásilnenie slúži k úplnej devastácii žien i dievčat a je, bohužiaľ, tiež zárukou, že už nikdy nebudú môcť žiť normálny život. Hrozným spôsobom nám ubližovali a ponižovali nás,“ rozprávala viditeľne rozrušená Nadia pred delegátmi OSN, na ktorých tvárach boli tiež viditeľné emócie a napätie.

    „Jeden z tých bojovníkov ku mne prišiel s tým, že si ma chce vziať. Dívala som sa na zem a bola som vydesená na najvyššiu mieru. Keď som sa na neho pozrela, videla som obrovského muža. Vyzeral ako nejaké monštrum,“ spomínala na svoju neradostnú minulosť so slzami v očiach Nadia. Potom sa dostala do rúk aj ďalších džihádistov z ISIS, ktorí ju nemilosrdne znásilňovali. „Povedal mi, aby som prestúpila na islam, ale ja som odmietla. Potom ma, svojím spôsobom, požiadal o ruku. Tú noc ma bil a prinútil ma, aby som sa vyzliekla. Hodil ma do miestnosti so strážami, ktoré ma potom znásilňovali, až som upadla do bezvedomia,“ hovorila otvorene Nadia o najhoršej noci svojho života.

    Po troch mesiacoch znásilňovania a bitia sa podarilo Nadii dostať do Nemecka. Rovnako úspešní, bohužiaľ, neboli jej bratia, ktorých všetkých zabili džihádisti z Islamského štátu. OSN v týchto dňoch rozhoduje o tom, či by bolo možné útoky Islamského štátu proti jezidom vyhlásiť za genocídu. Podľa dostupných údajov už džihádisti zavraždili asi päťtisíc mužov z tohto kmeňa.

    Celý text nájdete TU.

    - Reklama -