V Iraku padali hlavy militantov. Ozbrojenci z IS zase popravovali vlastných

    0
    Kurdský tank v Iraku (Autor: SITA)
    Dezercia či zrada sú najčastejšími dôvodmi popráv v radoch militantov z Daešu (Islamský štát). Toho, kto utečie z boja, popravia vlastní spolubojovníci. „Militanti boli vinní z toho, že opustili svoj post na bojisku, keď vypukol konflikt s jednotkami kurdských pešmergov,“ uviedol aktivista Abdullah al-Mallah. 
     
    Poprava bola údajne verejná a všetkým 10 dezertérom odrezali militanti hlavy pred očami ostatných ľudí na námestí v západnej časti Mosulu. „Súd v Mosule riadený právom šaría rozhodol, že im bude odťatá hlava pred zrakmi stoviek členov IS, aby sa predišlo opakovaniu situácií, v ktorých militanti opustia svoje miesta bez povolenia velenia,“ uviedol nemenovaný zdroj pre portál Aranews.

    Nie je to prvýkrát

    Šiesti z desiatich popravených militantov pochádzali údajne zo Sýrie, ale zvyšní štyria boli údajne džihádisti zo Západu. Nie je to prvý prípad, v ktorom militanti popravili vlastných bojovníkov. V polovici novembra prišlo o hlavu 73 ozbrojencov za to, že utiekli z boja proti jednotkám kurdských pešmergov v provincii Sindžar na severe Iraku.
     
    - Reklama -