Utečenecký tábor v Calais čakajú zmeny. Práce sú už v plnom prúde

    0
    Tábor utečencov pri diaľnici vo Francúzsku. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Práce v blízkosti džungle sú už v plnom prúde. Kontajnerové prepravky pomáhajú ukladať na zem žeriavy. Od provizórnych „domovov“, zväčša z plachiet či OSB dosiek, je tento priestor oddelený plotom. Očakáva sa, že kontajnery poskytnú základné prístrešie a zariadenie pre imigrantov, informuje Daily Mail.

    Agresívni mladíci

    V utečeneckom tábore v Calais žije zhruba 4 500 utečencov, ktorí žijú v špine i blate, hoci sa snažia vytvoriť si aspoň provizórne riešenia na spríjemnenie si života, ako napríklad divadlo spojené s galériou či obchodíky.

    Tento utečenecký tábor sa však „preslávil“ hlavne negatívne. Veľa mladých chlapcov sa totiž snaží dostať do Veľkej Británie cez tunel pod Lamanšským prielivom. Muži a chlapci vybiehajú na diaľnicu a priamo tak ohrozujú seba, ale i vodičov kamiónov. Snažia sa dostať dovnútra kamióna, a tak do vytúženej Británie.

    Často sú však pomerne agresívni. Minulý štvrtok sa napríklad pokúsilo do tunela preniknúť osemsto až tisíc imigrantov. Niektorí z nich mali byť vyzbrojení tyčami, kameňmi či kladivami.

    - Reklama -