Donald Trump: Obama je bábovka. Clintonová zabila stovky tisíc ľudí. Politici sú predajní. Plytváme peniazmi na zhadzovanie cudzích vlád

    0
     
    Kampaň Donalda Trumpa dokázala stmeliť amerických politikov aj médiá v tom, akým spôsobom ním opovrhujú. Svojimi zmätočnými a nenávistnými prejavmi však Trump len útočí na zabehnuté klišé a vyťahuje na svetlo všetko, čo je v súčasných USA zle. Trump sa nebojí hovoriť veci, ktoré sú pre mnohých politikov tabu. Nedávno napríklad uviedol, že Hillary Clintonová “zabila stovky tisíc ľudí vlastnou hlúposťou … Z Blízkeho východu sa pod jej vedením stala hotová katastrofa”.

    Status absolútneho klamára

    Nebojí sa tiež vyhlásiť, že by mu nerobilo problém kúpiť si politika, keďže všetci sú predajní, a rovnakým spôsobom haní aj dohody o voľnom obchode, ktoré väčšinou pripravujú strednú triedu o prácu. Napriek tomu ho však médiá prezentujú ako absolútneho klamára. Husseini ale pripomína, že žiadny z tých hanlivých článkov na Trumpovu adresu nemal potrebu dopátrať, či sú jeho tvrdenia pravdivé.
     
    “Minuli sme štyri bilióny dolárov v snahe zvrhnúť rôznych ľudí. Tie – na rovinu – keby sme mali pre Spojené štáty, mohli sme ich minúť na opravu ciest, mostov, našich letísk a riešenie ďalších problémov, ktoré máme. Boli by vynaložené oveľa lepšie. To vám môžem povedať hneď,” uviedol Trump v prejave v Las Vegas. Husseini poznamenal, že Trump kritizuje vojnové snahy USA oveľa viac ako napríklad demokratický kandidát Bernie Sanders.

    Separácia od moslimov

    Trump tiež nedávno volal po zákaze vstupu pre moslimských imigrantov do USA, “kým sa zistí, o čo tu vlastne ide”. To mnohé médiá okamžite označili za protiústavné, Husseini však dodal, že nejde zďaleka o prvý protiústavný krok zo strany prezidenta či prezidentského kandidáta. “Bleskové správy: súčasný demokratický prezident bombardoval sedem krajín, bez toho, aby akejkoľvek z nich vyhlásil vojnu. Ústavu sme efektívne spláchli do záchoda.”
     
    Zároveň tiež za Trumpovým útokom na moslimov vidí určitú logiku. “Je to úplne očividne zlé z mnohých uhlov pohľadu, ale úplne pochopiteľné, keď vezmeme do úvahy prekrútené informácie, ktoré sa dostanú na verejnosť. Keďže prakticky nikto na národnom poli vážne a systematicky nekritizuje americkú politiku na Blízkom východe ako napríklad niekoľko invázií, pre zmenu režimu a dlhodobé spojenectvo USA so Saudskou Arábiou a Izraelom, dáva potom zmysel povedať, že je potrebné niečo zmeniť – a tým niečím je naša separácia od moslimov,” vysvetlil Husseini.
     
    Trump je tiež jediným, kto sa pýta, prečo moslimovia na Blízkom východe tak nenávidia USA. Podľa Husseiniho to nie je to, čo by povedať mal, ale je to lepšie ako nič. Zároveň pripomenul, že veľká časť americkej spoločnosti vidí Baracka Obamu ako “pacifistickú bábovku”, a tak mu neprisudzujú skutočnosť, že za jeho pôsobenia USA bombardovali najviac krajín od druhej svetovej vojny.

    Trump, Obama a Sýria

    “Polovica toho, čo Trump hovorí, môže hraničiť so šialenstvom a klamstvami. Zároveň však hovorí aj pravdivé veci – a kritické, dôležité veci, o ktorých nikto s prístupom do politiky či médií nehovorí. Áno, Trump hovorí, že totálne zbombarduje Sýriu – tak ako prakticky každý iný republikánsky kandidát – ale Obama už dávno Sýriu i Irak bombarduje, akurát mu k tomu nehrajú mediálne fanfáry. Teda ľudia si nemyslia, že sa to deje, a veria, že problémom je Obamova pasivita,” vysvetlil Husseini.

    Pragmatický obchodník v Bielom dome?

    Husseini na záver zhodnotil, že nemá najmenšie tušenie, ako by vyzeralo Trumpovo prezidentovanie. Napriek tomu existuje veľká šanca, že ak by sa to stalo, USA by zrejme veľmi prospelo namiesto byrokratického vedenia mať vo svojom čele pragmatického obchodníka, ktorý robil biznis po celom svete. Jeho myšlienky totiž nie sú také radikálne, ako by sa mohli na prvý pohľad zdať, a zároveň sa vymedzuje voči demokratom i republikánom, a dokáže osloviť aj tých, ktorí na politiku zanevreli. “Ekonomickým pohľadom je Trump jediným republikánom, ktorý podporuje progresívne zdaňovanie a sociálne zabezpečenie,” hodnotí Husseini.
     
    Autor: spa
     
    - Reklama -