O tom, čo sa deje v Leteckých opravovniach Trenčín, minister obrany mlčí. Zamestnanci volajú po odchode vedenia

    0
    Martin Glváč (Autor: SITA)
    K veľkým stratám, v ktorých sa podnik nachádza, sa pridáva štrajková pohotovosť, ktorú zamestnanci vyhlásili pred dvoma mesiacmi. Požadujú odchod vedenia podniku, ale minister obrany do sporu medzi zamestnancami a vedením zatiaľ nezasiahol. „Ministerstvo obrany vyhodnocovanie činnosti manažmentu spoločnosti vrátane jej predsedu predstavenstva komunikuje priamo s dotknutými osobami,“ uviedlo tlačové oddelenie ministerstva obrany pre denník SME. 
     
    Ľuďom, ktorí pracujú v Leteckých opravovniach Trenčín, prekážajú viaceré rozhodnutia vedenia podniku. Príkladom je predaj najrôznejšieho majetku, ktorý firme patril. Tento rok predal manažment ubytovňu, ktorá stála v lukratívnej trenčianskej štvrti Dlhé hony. Trojposchodovú budovu predali za 105-tisíc eur. Podľa denníka SME predávajú na rovnakej ulici za viac aj jednoposchodové domy. 

    Schránková firma 

    Spomínanú stavbu, ktorá patrila Leteckým opravovniam, predal manažment firme Protronbau, ktorú vlastní firma Protron. V oboch je konateľom Martin Zigo a väčšinový podiel v Protrone patrí cyperskej spoločnosti Tomelson Holdings Limited. Napriek cene, za ktorú budovu predal, manažment tvrdí, že predával cez verejné ponukové konanie a ešte aj výhodne, pretože Protronbau údajne ponúkol najviac. Zostatková cena budovy bola podľa vedenia menšia ako suma, ktorú za ubytovňu dostalo. „Na cenu mala vplyv najmä skutočnosť, že ubytovňa stála na cudzom pozemku, ktorý bol predmetom sporu,“ odkázalo vedenie opravovní.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU
     
     
    - Reklama -