Falošné obete? O čo ide? Fiktívna loď s viac ako 100 cestujúcimi na palube, ktorí sa utopili..

    0
    Ilustračné foto: Záchrana migrantov v Stredozemnom mori (Autor: SITA)

    “Loď sa nepotopila,” povedal v telefonickom rozhovore pre Reuters hovorca polície provincie Južné Sulawesi Frans Barung a dodal, že dispečeri v prístave stratili kontakt s posádkou lode po tom, ako sa jej pokazil motor v rozbúrenom mori. Dodal, že plavidlo sa zrejme ešte stále drží na hladine.

    Šéf indonézskej národných prieskumných a záchranných tímov Bambang Soelistyo uviedol, že k poškodenému plavidlu sa pokúšajú dostať záchranári. “Na palube lode sa nachádza 122 ľudí… Nasadili sme všetko, čo sme mali, musíme však prekonávať vysoké vlny,” dodal.

    Prebiehajúcu záchrannú operáciu potvrdila aj agentúra DPA s tým, že na palube sa údajne nachádza 14 detí. Z indonézskych provincií Stredné a Južné Sulawesi mieri k plavidlu šesť záchranných člnov a lodí. Očakáva sa, že sa k nemu dostanú v nedeľu v skorých ranných hodinách miestneho času, píše agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa záchranárov.

    Loď mali zasiahnuť viac než tri metre vysoké vlny, na palube sa nachádza 108 pasažierov a 14 členov posádky. Spravodajský web Detik.com pôvodne napísal, že loď sa potopila po vyplávaní z prístavu Kolaka v provincii Juhovýchodné Sulawesi, pričom cez záliv smerovala do provincie Južné Sulawesi. Plavidlo malo prevážať 108 pasažierov. Stránka Kompas.com zasa informovala o 122 cestujúcich.

    Ani jeden z citovaných zdrojov sa o osude pasažierov bezprostredne nevyjadril, dodal Reuters.


     

    - Reklama -