Malá firma, miliónová zákazka. Komentátor vysvetľuje čudný kšeft s gastrolístkami

    0
    Ivan Kmotrík (Autor: SITA)

    Ten, kto vlastní médium a podporuje vládnu stranu Smer, sa nemá zle ani v iných oblastiach. Myslí si komentátor Dag Daniš, ktorý si posvietil na Kmotríkovu firmu, ktorá získala „gastrokšeft“.

    Ani dlhy neprekážajú

    Kmotríkova firma chce dať ľuďom namiesto gastrolístkov kreditnú kartu, ktorá bude platiť tak, že na  jeden kredit padne jeden obed. Platiť to bude štát. „Dokonca aj cenu dal Kmotrík celkom dobrú. Rovnakú ako konkurenčná firma Le Cheque Dejeuner,“ poukázal Daniš vo svojom komentári na portáli Aktuality.sk.

    Podľa komentátora je však tento úspech trochu podozrivý z dvoch dôvodov. Jednak je to preto, že o úspechu väčšinou rozhodujú referencie a to, kto je väčší na trhu a má väčšie obraty. Čo firma GGFS na rozdiel od Le Cheque Dejeuner nemá. Druhým dôvodom je práve obrat. Minulý rok mala táto firma tržby len 50-tisíc eur, stratu 300-tisíc a dlhy 1,5 milióna eur. „Za normálnych okolností by malá začínajúca firma mohla uspieť v bitke o 35-miliónovú štátnu zákazku len lepšou cenou. A to sa nestalo,“ zamýšľa  sa Daniš.

    Komentátor si však myslí, že za týmto celým môžu byť nadštandardné vzťahy Kmotríkovej televízie so Smerom. „Gastrokšeft“ by teda mohol byť za odmenu. Podľa neho totiž možno predpokladať, že v súťaži zavážilo meno majiteľa GGFS, nie firma samotná aj politické známosti. „Kmotrík je už dlho považovaný za podnikateľa blízkeho Smeru. Jeho televízia TA3 dáva už tradične slušný priestor lídrom Smeru,“ vysvetľuje.

    - Reklama -