Strach pred terorizmom narastá. V americkom Texase skončil v rukách polície dvanásťročný chlapec

    0
    Šok a zdesenie prežívali rodičia Armaana Singha z Arlingtonu v Texase, keď sa ich najmladší syn v piatok po škole nevrátil domov. Rovno zo školy ho totiž polícia odviedla do detského nápravného centra, kde ho vypočúvali tri dni, pokým ho prepustili. Rodina malého Armaana, ktorá pochádza z Indie, sa do Arlingtonu prisťahovala nedávno a on si v škole zvykal na nový kolektív. 

    Strach a hnev rodiny 

    „Môj bratranec chodil do školy ako každé iné normálne 12-ročné dieťa. Jeden z jeho spolužiakov, ktorý terorizuje ostatné deti, mal pocit, že by bola sranda, keby ho (Armaana) obvinil z toho, že má bombu, a riaditeľ bez akéhokoľvek vyšetrovania, otázok alebo upovedomenia rodiny zavolal políciu. V obavách a vystrašená sa jeho rodina obávala, prečo neprišiel hneď po škole domov. Začali volať na všetky policajné okrsky v oblasti, pričom zistili, že ho poslali do nápravného centra pre mladistvých. Držali ho tam 3 dni v kuse, pokým ho prepustili,“ napísala na Facebooku sesternica zatknutého Armaana. 
     
     

    This goofball on the left in this picture is my 12 year old cousin, Armaan Singh Sarai. He was born and raised in Texas…

    Zveřejnil(a) Ginee Haer dne 15. prosinec 2015

    Je to inak, ako sa zdá

    Polícia v texaskom Arlingtone má však trochu inú verziu celého príbehu, ktorý vzbudil na sociálnej sieti Facebook pohoršenie verejnosti. Denník The Telegraph píše s odvolaním sa na miestnu políciu o tom, že polícia prišla preto, že jeden zo študentov povedal učiteľke o tom, ako mu Armaan tvrdil, že „plánuje vyhodiť školu do povetria“. Údajne povedal aj to, že jeho batoh má v sebe bombu a on ide na toaletu, aby ju tam umiestnil. 
     
    Armaan sa priznal, až keď jeho spolužiakov evakuovali a prehľadali mu školskú tašku, a povedal, že iba žartoval. To mu však nepomohlo a policajti ho vzali na vypočúvanie do nápravného centra pre mladistvých. „Ľudia sa musia naučiť, že sa nesmú vyhrážať takýmto spôsobom, ktorý spôsobí poplach a evakuáciu. Neznamená to, že ak poviete, že išlo o vtip, je všetko v poriadku,“ uviedol hovorca arlingtonskej polície Christopher Cook.
     
    - Reklama -