Jednoducho to skopírovali, neveriacky krúti hlavou nad praktikami Smeru europoslanec

    0
    József Nagy, europoslanec (Most-Híd) (Autor: SITA)

    Nagy upozorňuje, že teraz, pred voľbami, na poslednej schôdzi parlamentu ju ako vlastný návrh schválil. Za stratený čas každý vdovec a vdova podľa europoslanca Mosta-Híd prišli minimálne o 2 184 eur.

    “Na každom stretnutí s dôchodcami túto nespravodlivosť niekto vyčíta. Predložil som aj vyše 10 000 podpisov na podporu, ale ani to nepomohlo. Zmenu vtedy Smer nepodporil. Na to peniaze neboli, ale zato vlaky jazdili zadarmo. Aj pre zahraničných penzistov,” hovorí Nagy, ktorý bol pred voľbami do Európskeho parlamentu členom výboru pre sociálne veci. Zmena sa podľa politika týka vyše desaťtisíc invalidných alebo vo svojej mladosti ovdovených, ktorí mesačne prichádzajú o minimálne 136,50 eura oproti tým, ktorí ovdoveli po roku 2004. Zákon Mosta-Híd mohol podľa Nagya platiť už od septembra 2014. „Smer robí niečo pre ľudí len pred voľbami. Je to smutné, lebo za ten stratený čas ukrátili ovdovených starých ľudí minimálne o 2 184 eur. S tým sa na volebných mítingoch asi chváliť nebudú,” dodal Nagy.

    Europoslanec Mosta-Híd vysvetlil, že zmenu Smer presadil prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu svojho poslanca Viliama Jasaňa. Od začiatku budúceho roka sa na jeho základe odstránia rozdiely pri posudzovaní opätovného vzniku nároku na výplatu vdovského dôchodku pre ženy, ktoré ovdoveli do 31. decembra 2003 v porovnaní s tými, ktoré sa stali vdovami po tomto dni. Na ženy, ktoré stratili manžela do 31. decembra 2003, sa už nebude vzťahovať dvojročné časové obmedzenie splnenia podmienok na trvalý nárok na vdovský dôchodok. Zo zákona sa tiež odstráni časové obmedzenie, počas ktorého musel vdovec, ktorý ovdovel pred 1. januárom 2004, splniť zákonom stanovené podmienky na priznanie vdoveckého dôchodku.

    - Reklama -