Imigrantov, ktorých máme vracať späť, nevraciame. Rozpŕchli sa a navyše ich nikto nechce

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Peter Števkov)

    Napríklad Nemecko deportovalo za prvých šesť mesiacov tohto roka približne 15-tisíc utečencov, ale aj napriek tomu zostávajú v krajine desaťtisíce migrantov, ktorí nemajú šancu na dlhodobý legálny pobyt. Imigračné úrady nemôžu technicky a finančne zvládnuť to, aby tento rok vrátili viac ľudí. Ako napríklad uvádza nemecká CDU, do Severného Porýnia-Vestfálska dorazilo 120-tisíc ľudí, pričom vrátených bolo len šesťtisíc utečencov. Žiadateľom o azyl okrem toho udeľujú cirkevný azyl kresťanské cirkvi, z čoho nie sú nemecké úrady rozhodne nadšené.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    Podobná situácia je tiež vo Švédsku, kde aj napriek tomu, že takmer 22-tisíc žiadateľov o azyl dostalo príkaz na opustenie krajiny, švédske úrady nemôžu týchto ľudí nájsť. Sú buď nezvestní, alebo údajne odišli sami.

    Deportácie migrantov smerujú buď do krajín pôvodu, alebo do krajín, v ktorých vstúpili na ich trase do Európy. Ani jedna z týchto alternatív však podľa servera iDnes.cz nefunguje. Aj keď sa EÚ s niektorými africkými štátmi dohodla, že za jej finančnú pomoc budú rešpektovať ľudské práva, pozorovatelia túto dohodu hodnotia ako množstvo prázdnych slov.

    A krajiny, v ktorých migranti vstúpili na ich trase do Európy, ich takisto odmietajú.

    - Reklama -