Ako sa vandali pohrali s kontroverznou sochou? Dve muchy jednou ranou. Schytal to premiér aj Svätopluk

    0
    Socha Svätopluka pred Bratislavským hradom. (Autor: SITA)

    Socha Svätopluka už od jej odhalenia polarizovala spoločnosť. Najčerstvejším kúskom vandalov sa stal nápis, ktorý si niekto neodpustil nasprejovať na podstavec diela. Nadpis, ktorý znie: Ficopluk, je skomoleninou najvýznamnejšieho panovníka Veľkej Moravy s menom premiéra Roberta Fica, konkrétne s jeho priezviskom. O soche poškodenej vandalmi informoval internetový portál Aktuality.sk.

    V súčasnosti sa vyčísľuje škoda, ktorá na podstavci vznikla. Počíta sa, že s odstraňovaním nasprejovaného nápisu bude viac roboty, lebo kameň je nadmerne pórovitý. „Vzhľadom na to, že podobná situácia sa stala už po druhý raz, Kancelária Národnej rady SR zváži rozšírenie kamerového systému s umiestnením aj pred nádvorie Bratislavského hradu,” informovala Barbora Zajačková z tlačového oddelenia Kancelárie NR SR.

    Polícia sa už prípadom zaoberá, situáciu preverili a v súčasnosti na ňom pracuje príslušný útvar Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. Faktom zostáva, že to nie je prvýkrát, čo táto socha pritiahla vandalov.

    - Reklama -