Chceli otráviť myseľ detí? Palestínsko-izraelský konflikt naberá na obrátkach. Izraelskí colníci zhabali bojové bábiky, ktoré mali slúžiť antiizraelskej propagande v škôlkach v Palestíne

    0
    Hračka pre palestínske deti (Autor: ReproFoto: facebook)

    zraelskí colníci spočiatku predpokladali, že v škatuliach bude zabalený odev, koberčeky či plastové výrobky. Tak bolo napísané v úradných záznamoch. Obsah papierových kartónov ich však prekvapil.

    Štyritisíc malých oblečených bábik s podobizňou vrhača kameňov. Tieto hračky mali oblečené červené, zelené, čierne a biele šatky, na ktorých bol nápis Jeruzalem je náš a Jeruzalem, prichádzame. Kusy šedej tkaniny, ktoré boli všité do pravej ruky bábiky, pripomínali kameň. Bábiky zachytili na ceste zo Spojených arabských emirátov v Perzskom zálive v čase zvýšeného napätia medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi.

    Podľa izraelského ministerstva zahraničných vecí zabili palestínske útoky od polovice septembra viac ako 20 ľudí, takmer všetci boli Izraelčania. Palestínski úradníci odhadujú, že počas približne rovnakého obdobia zabili asi 100 Palestínčanov. Niektorých z nich počas pokusu vykonať útoky alebo pri stretoch s izraelskými silami. Uvádza portál Foreign Policy.

    K mnohým útokom došlo v okolí východného Jeruzalema, ktorý považujú Palestínčania za svoje hlavné mesto. Izraelské úrady vyhlásili, že bábiky boli určené na podnecovanie násilia tým, že vyzývajú palestínske deti, aby hádzali kamene na izraelských civilistov a vojakov. Táto skúsenosť viedla už v minulosti mnoho Izraelčanov k tomu, aby označili mladých Palestínčanov za teroristov.

    „Tieto bábiky vyrobili pre palestínsku samosprávu s jedným jasným cieľom,“ povedala námestníčka ministerky zahraničných vecí Tzipi Hotovelyová. „A to bolo otráviť myseľ nevinných detí.“

    Odkiaľ presne sa bábiky vzali a pre ktoré deti boli určené, zatiaľ nie je známe. Ale Hotovelyová sa vyjadrila, že tí Palestínčania, ktorí si objednali túto hračku, či už pre seba, alebo svoje dieťa, majú za cieľ povzbudzovať výlučne násilie.
    „Palestínčania pokračujú v podnecovaní svojej mládeže za použitia všetkých nevyhnutných prostriedkov na ich vzdelávanie o násilí a nenávisti,“ povedala Hotovelyová. „Tu je to v podobe bábiky.“

    WATCH: This is far from child’s play. Israel intercepts boxes of Palestinian stone-throwing terror dolls in Haifa. This is the face of Palestinian incitement. The first victims of Palestinian terror are Palestinian children.Stop the terror. Share the truth.Tell the world to take a stand against Palestinian terror. Add your name to IsraelIsUnderAttack.comVia: wnd

    Zveřejnil(a) The Israel Project dne 9. prosinec 2015

    „Len slepý nevidí, že palestínska samospráva, na čele ktorej stojí kultivovaný Mahmúd Abbás, neustále štve palestínske obyvateľstvo nielen proti Izraelu, ale aj proti samotným Židom. Oficiálna palestínska propaganda je plná nenávisti, poloprávd a prekrútených faktov,“ reaguje portál Eretz. „Nie je to tak dávno, keď sa predseda palestínskej samosprávy rozčuľoval nad tým, že Izrael chladnokrvne vraždí palestínske deti, čo sa neskôr ukázalo, že onen ,zavraždený‘ malý trinásťročný terorista sa zotavuje v jeruzalemskej nemocnici z ľahkého zranenia hlavy po tom, ako odpadol, keď ho izraelské bezpečnostné sily prenasledovali v štvrti Giv’at Ze’ev,“ uvádza príklad.

    Týchto 4 000 bábik malo s najväčšou pravdepodobnosťou slúžiť antiizraelskej propagande v jasliach a škôlkach na Palestínskych autonómnych územiach a čiastočne asi aj na voľný predaj v obchodoch s hračkami. Bábiky objavili v kontajneroch, ktoré do prístavu v severoizraelskom meste Haifa priplávali zo Spojených arabských emirátov. Všetky tieto škatule nateraz ostávajú v Haife, pokiaľ sa prípad nevyšetrí.

    - Reklama -