Politici sa pred voľbami idú pretrhnúť. Smerácky balíček vs priority KDH

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Cunningham vo svojom texte pre denník SME hovorí o treťom sociálnom balíčku, ktorý skôr ako volebný program pripomína dobre vymyslený trik. A tiež pojem „sociálny balíček“ je podľa neho výborne prepracovaným marketingovým ťahom. Smer do svojich desaťbodových opatrení zahrnul zníženie platieb niektorých položiek zdravotnej poisťovne pre chudobnejších obyvateľov, bývanie pre učiteľov, študentov a mladé rodiny, pre dôchodcov a postihnutých. Patria sem aj sľuby týkajúce sa pracovných miest a opravy cestných komunikácií. Podľa novinára je tento zoznam veľmi podozrivý, akoby sa snažili ukázať krajine, že dokážu naplniť ich konkrétne potreby.

    „Keď ich Smer nazval tretím sociálnym balíčkom, vyvolal dojem kontinuity s prvými dvoma. Prirodzene, že to je zamýšľané ako predvolebná kampaň – veď to je predvolebná kampaň,“ zhodnocuje Cunningham, ktorý porovnáva kroky Smeru s vyhláseniami a programom Siete. „Jej program obsahuje deväť priorít, čo vyvoláva dojem, že hľadali desať, ale nedokázali vymyslieť viac,“ opisuje program strany Sieť.

    Cunningham ďalej informuje o programe KDH, pri ktorom ho zarazil rozsah (142 strán) a dátum (21. február). Pri tom, ako sa mu PDF súbor sťahoval do počítača, mu zišlo na um, že ľahšie, ako si ho prečítať, je skrátka podporiť Smer.

    Vyjadril sa tiež k internetovej stránke Most-Híd, na ktorej je údajne ťažké pochopiť ciele strany práve v najjasnejšom svetle. Ich program obsahuje množstvo návrhov, ale údajne žiadny taký dôležitý, aby ho poriadne sformulovali. „Vyrovnať rozpočet je možno rozumné, ale nie je to volebná stratégia, ktorá by mala zmysel,“ dodáva na koniec Cunningham. 

    - Reklama -