Vodiči na východe, tešte sa. Už čoskoro vám postavia nové diaľnice

    0
    Diaľnica D1 Dubná skala (Autor: archív KK)
    Tento rok sa podarilo konečne odovzdať do užívania celý úsek diaľnice D1 medzi Jánovcami, Levočou a Jablonovom a ešte pred vianočnými sviatkami otvoria pravdepodobne aj 11 kilometrov dlhý úsek Fričovce – Svinia. Napriek tomu majú vodiči na východe Slovenska stále pocit, že za diaľničné známky platia priveľa a pri kúpe tej celoročnej prerábajú. O tom, ktoré úseky diaľníc sú plánované, ktoré postavia, a ktoré sú ešte len v mapách, informuje Košický korzár na svojom webovom portáli. 
     
    Po otvorení úseku Fričovce – Svinia budú mať vodiči, podľa štátneho tajomníka ministerstva dopravy Viktora Stromčeka (Smer-SD), možnosť dostať sa po diaľnici od Ivachnovej pri Ružomberku až po západný okraj Prešova. To je úsek, ktorý meria takmer 150 kilometrov. 
     
    NDS má už predbežné trasovanie, ktoré zahŕňa napr. tunel pod Dargovom, ktorý pôjde vľavo od súčasnej cesty I. triedy. Rovnako tak bude vľavo od súčasnej cesty vedený ďalší úsek až za obec Trhovište pri Michalovciach. Potom sú od Šamudoviec v hre dva varianty pokračovania v závislosti od toho, či bude postavený nový hraničný priechod. Podľa košického župana Zdenka Trebuľu (Smer) je celá príprava v rukách ministerstva dopravy.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU
     
    - Reklama -