Život na Slovensku je nikdy sa nekončiace chytanie sa za hlavu, tvrdí o kandidatúre ĽSNS Tom Nicholson

    0
    Tom Nicholson, novinár (Autor: SITA)
    „V tejto krajine bolo a je veľa chvíľ, keď sa zastavíte a čudujete sa nad tým, čo sa tu deje a ako dlho to ešte ľudia vydržia,“ pozastavuje sa nad kandidatúrou ĽSNS do parlamentu Tom Nicholson v komentári na stránkach webového portálu denníka SME. Podľa Nicholsona, ktorý sa ako novinár zaoberal aj kauzou Gorila, je život na Slovensku „nikdy sa nekončiacim chytaním za hlavu“. 
     
    Nicholsona potrápil v piatok zverejnený zoznam strán, ktoré sa budú v marcových parlamentných voľbách uchádzať o miesto v Národnej rade. „Piatkový moment hlavybôľu prišiel so zverejnením parlamentnej kandidátky na rok 2016 od Kotlebovej strany Naše Slovensko, ktorá hlása otvorenú fašistickú a nenávistnú politiku,“ konštatuje Nicholson. 
     
    Novinár v komentári spomína aj konkrétne meno človeka, ktoré ho na kandidátke ĽSNS zarazilo zo všetkých najviac. Ide o Rastislava Rogela, ktorý je na kandidátke strany na 44. mieste  a je opísaný ako manažér reštaurácie. To však nie je podľa Nicholsona všetko, čím Rogel v skutočnosti je. „Samozrejme, môže ním byť, ale svoju popularitu získal v menej ctihodnom povolaní – na začiatok, ako frontman neonacistickej skupiny Krátky Proces a Juden Mord, ktorá mala jediný album a ten sa volal (áno, uhádli ste správne!) Arbeit macht frei, ktorý priniesol také nežné balady ako Svindelkaust či Cigánsky problém,“ pripomína na záver svojho komentára Tom Nicholson. 
     
    Celý komentár si môžete prečítať TU
     
    - Reklama -