VIDEO Choď na vysokú, rapuje prvá dáma. Takto Michelle Obamová vyzýva na vysokoškolské štúdium

    0
    Michelle Obamová rapuje v klipe Go to college (Autor: ReproFoto: youtube)

    „Ak chceš letecké motory, mal by si ísť na vysokú. Dostať sa na vrchol a vyplatiť šeky? Naplň si hlavu vedomosťami,“ rapuje prvá dáma Bieleho domu v skladbe s názvom Go to college (Choď na vysokú). Video je vtipné, nápadité a chytľavé pre amerických tínedžerov, pre ktorých je určené. Obamová nedávno uviedla, že chce upriamiť pozornosť mládeže na to, aby sa viac amerických detí snažilo dosiahnuť vysokoškolské vzdelanie.

    Obamová odštartovala kampaň s názvom Better Make Room (Radšej upracte izbu), ktorá je zameraná na cieľovú skupinu od 14 do 19 rokov. V nej sa prvá dáma USA snaží podporiť mladých ľudí, aby išli na univerzity. Na popularizáciu svojej kampane používa Obamová známe osobnosti, ktoré pritiahnu pozornosť generácie obdivujúcej celebrity. Manželke amerického prezidenta pomáha v tejto veci napríklad aj basketbalista LeBron James.

    Kampaň Michelle Obamovej je súčasťou širších snáh Bieleho domu na zvýšenie počtu vysokoškolsky vzdelaných ľudí v Spojených štátoch. Prvá dáma USA vyrastala v robotníckej rodine v južnej časti Chicaga a preto študentom často rozpráva, ako sa preto musela snažiť, aby mala dobré známky a spromovala na Princetone a Harvarde. „Chcem vzdať holt a podporiť mladých ľudí, ktorí na školách usilovne študujú a idú za svojimi snami a chcem to robiť sviežou a zábavnou formou,“ povedala Obamová pre agentúru Reuters.

    VIDEO Michelle Obamová rapuje o univerzitnom vzdelávaní

    - Reklama -