Nikto nič neukradol a štát neprišiel ani o euro, vraví Žiga. Prečítajte si, čo tak urputne obhajuje

    0
    Peter Žiga, minister hospodárstva (Autor: SITA)

    „Vyberáte si len informácie, ktoré vám vyhovujú a vôbec vám neprekáža, že zavádzate,“ povedal Žiga s tým, že Matovič fabuluje na spôsob bájok. Zdôraznil, že tender vyhrala firma Ponton City, ktorá je dcérskou firmou spoločnosti Slovenské plavby a prístavy – Lodenica s.r.o. (SPAP). Slovenské plavby a prístavy podľa ministra pôsobia na Slovensku 90 rokov. 

    Žiga poslancom pripomenul výrok predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára na Matovičovu adresu. „Ten človek klame. Klame tak, že keď ráno vstane, už aj to je klamstvo,“ povedal pred rokmi o Matovičovi Bugár. Minister životného prostredia upozornil, že kompa Vojka – Kyselica sa týka obcí, ktorých občania nezvyknú voliť Smer, ale maďarské strany. Vláda Smeru im napriek tomu s riešením problémov s kompou pomohla. 

    Skutočnosť, že Matovič prekrúca fakty, Žiga dokumentoval tým, že podľa obchodného registra je Matovič priamo prepojený na firmu J&T. Matovičovi v závere vystúpenia minister odkázal zbaviť sa hnevu, nenávisti a žlče. 

    „Je to slabé, obhajovať sa mojím výrokom na adresu kolegu Matoviča. Viete prečo? Lebo nič iné nemáte?“ povedal Žigovi predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Ministra vyzval, aby neklamal a pýtal sa ho na viacero konkrétnych prípadov, pri ktorých údajne Vodohospodárska výstavba posúvala zákazky blízkym firmám.

    - Reklama -