Majster fabulácie, recidivista a fantóm bez záznamu. To je údajný dedič zo švajčiarskej banky

    0
    Europoslanec Miloslav Ransdorf (Autor: Hans Štembera)

    Ak je Huněk podvodník, tak česko-slovenské kvarteto, ktoré sa rozhodlo ísť pýtať mnohomiliónové dedičstvo pri priehradke švajčiarskej banky, nie sú jediní, čo mu naleteli. Ako informuje dnešné vydanie denníka Nový Čas, Huněk je recidivista s bohatou minulosťou. Mal spreneveriť majetok firmy, v ktorej  pracoval či lákať mužov na prácu bodyguarda v Iraku. Za to zinkasoval peniaze, no v roku 2010 ho odsúdili za úverové podvody na štvorročný trest.

    Žiadne milióny, len 500 eur

    Pokiaľ išlo o vysvetlenie, to mal Huněk vždy v zálohe. Podľa nadporučíka Róberta Mařáka bol  bývalý skladník skutočným majstrom fabulácie. „Bol schopný tvrdiť, že spolupracoval s tajnými službami či diplomaciou v Iraku, čo sa, samozrejme, vyvrátilo,“ povedal. Z bývaleho skladníka sa teraz stal fantóm bez záznamu napríklad v obchodnom registri. No uvalených je naňho 14 exekúcií za viac ako dva milióny českých korún.

    Naletel mu aj istý brniansky podnikateľ, ktorému mal sľúbiť milióny českých korún na podporu športových talentov v Česku. Vtedy sa tiež oháňal údajným rozprávkovým dedičstvom a od podnikateľa vymámil 210-tisíc korún. Šušká, sa že v prípade dedičstva nemá ísť o žiadne milióny, ale len o 500 eur.

    - Reklama -