Ďalšia štatistika je na svete. Vieme, v ktorom národe žije najviac ignorantov

    0
    Ilustračné foto: Slovákov najviac trápi nezamestnanosť (Autor: SITA)

    Prieskum sa zaoberal najrôznejšími témami spoločenského života od obezity až po imigrantov. Zaujímavý je faktor rozdielu medzi tým, čo si myslia obyvatelia jednotlivých krajín a skutočnosťou. Podľa denníka The Guardian prieskum spoločnosti Ipsos Mori ukázal, ako veľmi dokážu niektoré národy ignorovať informácie o ľuďoch, ktorí s nimi žijú v jednej krajine.

    Najmenej vedia o svojich spoluobčanoch Mexičania a hneď v tesnom závese za nimi sú Indovia, ktorí sa medzi národmi ignorantov zaradili na druhé miesto. Vo všeobecnosti v prieskume platilo, že obyvatelia latinskoamerických krajín ignorovali svojich spoluobčanov viac. V prieskume sa zúčastnilo 33 štátov z celého sveta.

    Spomedzi európskych krajín, ktoré sa na prieskume zúčastnili, sa v prvej desiatke umiestnili len Belgicko, ktoré skončilo 7. a 10. bolo Taliansko. Ľudia takmer vo všetkých krajinách odhadovali chybne počet migrantov, ateistov a obyvateľov vidieka. Iba obyvatelia dvoch krajín, Izraela a Saudskej Arábie, odhadli správne počet obyvateľov, ktorí sa narodili v zahraničí.

    - Reklama -