Putin sa možno stane osobnosťou roka magazínu TIME. Pozrite sa, kto sú jeho súperi

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin (Autor: SITA)

    Podľa magazínu „ukazuje prezident riskantnú a kritickú hru“, v ktorej sa postavil Islamskému štátu a iným zakázaným ruským či mimoruským skupinám a organizáciám.

    Na zoznam magazínu sa nedostali výhradne len mená, ktoré sú vo svete vnímané v pozitívnom svetle. Ide o ľudí, ktorí sa za posledný rok objavovali v najintenzívnejších intervaloch v hlavných titulkoch médií a zapísali sa tak do povedomia spoločnosti. O nomináciách informoval portál Sputniknews.com.

    Odhalenie osobností sa uskutočnilo počas pondelňajšej relácie stanice NBC, kde moderátorka odhalila na televíznom monitore jedno meno za druhým.

    Vo finálnej osmičke nominantov sa ocitla nemecká kancelárka Angela Merkelová a iránsky prezident Hassan Rouhani. Zoznam zahŕňa aktivistov z organizácie, ktorí protestovali voči neprávostiam páchanými na afro-američanoch. Miesto v „osmičke“ obsadil aj kandidát na prezidenta Spojených štátov Donald Trump, ktorý má v obľube šokovať svojimi vyhláseniami týkjúcimi sa Blízkeho východu či migrantov. Ruský prezident bol ocenený magazínom už aj v roku 2007. Medzi ďalšími sa ocitla aktivistka Caitlyn Jenner (bojuje za práva LGBT komunity), Travis Kalanick (šéf firmy UBER) a Abu Bakr Al-Baghdadi, šéf Islamského štátu.

    - Reklama -