Víťazstvo Marine Le Penovej: Jeden európsky politik jasá a zvoláva veľké stretnutie. A druhý má pre zmenu „plné gate“ z konca EÚ

    0
    Marine Le Penová, šéfka Národného frontu (Autor: SITA)

    „A to je len začiatok. Povedzme, že ide o také posledné varovanie. Ak v Európskej únii nenastanú nejaké zmeny a nepodarí sa nám pozmeniť konkrétne dohody, tak EÚ skončila,“ uviedol Salvini s tým, že v januári plánuje pozvať Marine Le Penovú a zástupcov ďalších euroskeptikov z Rakúska, Belgicka, Poľska, Maďarska a ďalších krajín na spoločnú schôdzku. „Budeme spoločne prezentovať alternatívne návrhy k víziám kancelárky Merkelovej, premiéra Mattea Renziho, európskych bankárov a ďalších finančných despotov. S francúzskym Národným frontom vedieme spoločný boj proti masovej imigrácii a proti Európskej únii vôbec za opätovné získanie národnej suverenity,“ vyhlásil Salvini.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    MacShane tvrdí, že vyvolanie „oportunistického“ hlasovania Davida Camerona o budúcnosti Veľkej Británie v EÚ by mohlo viesť k izolácii krajiny. Európska únia sa podľa jeho názoru v dôsledku úspechu euroskeptického Národného frontu, ale aj ďalších obdobných strán v Dánsku, Maďarsku či Poľsku stále viac rozdeľuje. „Ak by Briti v referende hlasovali za odchod krajiny z EÚ, znamenalo by to vítanú vzpruhu pre všetky euroskeptické strany po celej Európe. Je takmer isté, že rovnaké referendum by sa pokúsila vyvolať aj Marine Le Penová vo Francúzsku a ďalšie krajiny by ju nasledovali. Labouristi musia v tomto ohľade zviesť na domácej pôde bitku proti trom zoskupeniam odporcov,“ usudzuje MacShane.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    „Po prvé – ide o konzervatívcov, ktorí sa vďaka Williamovi Haguovi, Iainovi Duncanovi Smithovi a Michaelovi Howardovi vydali už v roku 1997 na cestu protieurópskej politiky. Po druhé – je to euroskeptická strana UKIP, vedená Nigelom Faragom, a Britská národná strana, ktoré využívajú voľby do Európskeho parlamentu na šírenie xenofóbnych názorov. A po tretie – sú to mediálni magnáti na čele s Rupertom Murdochom, ktorí využívajú svoju moc na podporu primitívnej a neférovej protieurópskej propagandy. Všetky tri uvedené subjekty podporujú skutočne špinavú politiku, preto sa musíme rozhodne postaviť proti ich snahe izolovať Veľkú Britániu a ukončiť tak dve dekády trvajúcu kampaň vedenú pravicou a krajnou ľavicou proti Európe,“ tvrdí MacShane.

    - Reklama -