Sypal peniaze do Islamského štátu a britská tajná služba ho mala na zozname. Ten, čo financoval teroristov, bez stopy zmizol za hranicami Sýrie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Khaled, ešte donedávna žijúci v Londýne, bohato dotoval teroristickú organizáciu Islamský štát. Napriek tomu, že tajná služba mu „venovala pozornosť“ a dokonca mu zmrazila účty, podarilo sa mu vziať nohy na ramená a jednosmerným lístkom sa dostať za hranice Sýrie.

    „Tajní“ tiež informujú, že Khaledovi sa údajne podarilo pre teroristov vyzbierať tisíce eur. Peňažný darca posielal finančnú injekciu na účet údajnej charity na pomoc sýrskych utečencov.

    Bez stopy, bez peňazí

    Zahraničný spravodajský portál Telegraph informoval, že tieto okolnosti vyvolali aj u britských občanov pochybnosti o úradoch a ich zaistenia hraníc. Keďže Khaled sa cez ne dostal ako po masle aj napriek tomu, že bol v hľadáčiku tajnej služby.

    Tiež je zaujímavé, že úrady nevedia informovať, kedy údajný „podporovateľ“ teroristov z krajiny zmizol. A hlavne ako, keďže účty mu zmrazili už v máji. Úrady sa tiež boja, že Khaled by mohol zo Sýrie plánovať útoky namierené na Britániu.

    - Reklama -