Zbytočný čip. Zbytočný tender. Zbytočný Čislák?

    0
    Minister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

    Všetky tieto informácie by si totiž ľudia mohli vedieť načítať aj cez elektronický občiansky preukaz. „V snahe obhájiť tender na ďalšiu zbytočnú kartičku v našich peňaženkách siaha ministerstvo zdravotníctva po argumentoch, ktoré by žiadny človek s trochou súdnosti nikdy nevypustil z úst,” domnieva sa Ragáčová.

    Čislákov rezort obhajuje nevyhnutnosť novej kartičky tým, že občianske preukazy nemusia mať dôchodcovia nad 60 rokov, cudzinci, ktorí sú na Slovensku poistení či deti do 15 rokov. Takto to odznelo vo štvrtkových správach verejnoprávnej televízie.

    Ministerstvo tak podľa autorky článku degradovalo dôchodcov na akýchsi „neobčanov“ tejto krajiny. Podľa zákona o občianskych preukazoch musí mať totiž občiansky „každý občan, ktorý dovŕšil pätnásty rok veku a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky“. Pre istotu SME otázku, či seniori nad 60 rokov nemusia mať občiansky, adresovali aj ministerstvu vnútra, ktoré túto problematiku zastrešuje. Z odpovede vyplynulo, že ho, samozrejme, musia mať.

    Celý komentár nájdete TU.

    - Reklama -