Kandidát na prezidenta USA Trump súhlasí s Putinom: Áno, Turci spolupracujú s Islamským štátom

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    “Vyzerá to tak, že Turecko je na strane Islamského štátu viac-menej na základe obchodu s ropou,” povedal podnikateľ v rozhovore pre web Breitbart.com. Tvrdil teda v podstate to isté, čo o Turecku povedal aj prezident Putin.

    Ten sa nedávno vyjadril, že Rusko má dostatok informácií, aby preukázalo spojenie medzi Tureckom a Islamským štátom, ktoré vyplýva z obchodovania s ropou. Podľa Putina bolo turecké rozhodnutie zostreliť ruské lietadlo motivované snahou ochrániť zásoby ropy.

    Trump ale nebol vo svojom vyjadrení na adresu Turecka len negatívny, hovoril aj o svojich podnikateľských zámeroch s Trump Towers, hotelom a kancelárskou budovou, ktoré nechal podnikateľ vystavať priamo v Istanbule.

    “Spoznal som Turecko celkom dobre; sú to úžasní ľudia, neuveriteľní ľudia, majú silného vodcu,” povedal Trump a dodal, že Erdogan je v súčasnosti v spore s Putinom. ” Keď sa pozriete, čo sa tam deje, tak uvidíte veľa úzkosti a úzkostných pocitov.”

    “Nechceme, aby pre to, o čom hovoríme, sa začala tretia svetová vojna,” povedal podnikateľ s tým, že ide o dobre riešiteľnú situáciu. “Ak sa pozriete na Turecko, vidíte, že chcú niečo dosiahnuť, a Putin, ktorý je teraz za tvrďasa, ktorým by zrejme byť mal – tak mu zostrelili lietadlo.”

    Vlastné návrhy na riešenie však nemal, nevedel ani, ako by sa dali zastaviť problémy na Blízkom východe, vyjadril však optimizmus, že so svojím temperamentom by to dokázal.

    Pôvodný článok v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -