VIDEO Každý moslim je terorista a basta! Je mi jedno, čo si o tom myslíte. Američanov zachvátila islamofóbia

    0
    Niektorí Američania už majú moslimov plné zuby (Autor: ReproFoto: youtube)

    Nepriateľskými názormi na moslimov sa netají prezidentský kandidát Donald Trump, ktorý okrem iného pre televíziu NBC povedal, že on by „určite zaviedol systém pre registráciu a sledovanie moslimov v USA“.  Za tento výrok zožal Trump kritiku s odôvodnením, že chce zavádzať diskriminačnú politiku ako v predvojnovej Európe, kde boli cieľom Židia.

    Islamofóbne výroky však v Spojených štátoch neprejavuje len Trump. Server Securitymagazin.cz upozornil na článok zverejnený na portáli Vox.com, v ktorom sa píše, že v okrese Spotsylvania v americkom štáte Virgínia predstavil miestnym obyvateľom stavebný inžinier Samer Shalaby plán na výstavbu nového islamského centra s mešitou vo Fredericksburgu. V prezentácii chcel Shalaby získať podporu miestnych pre svoju žiadosť o územné rozhodnutie. Čo sa ale dialo počas debaty, bolo šokujúce.

    Jeden z prítomných vykríkol, že „nechcú v meste žiadne zločinecké organizácie“, ďalší obvinil Shalabyho, že „všetci moslimovia sú teroristi“, na čo reagovali prítomní potleskom.

    „A ja vám niečo poviem,“ pokračoval ďalší z rečníkov. „Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som sa uistil, že sa to nestane. Pretože ste teroristi. Každý z vás je terorista. Je mi jedno, čo na to hovoríte. Je mi jedno, čo si myslíte. Každý moslim je terorista, bodka. Drž hubu,“ dodal. Prítomní boli čím ďalej, tým viac nepriateľskí, preto ich museli úradníci vyzývať, aby sa upokojili. 

    Pôvodný text v angličtine TU.

    Debata bola naozaj búrlivá. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -