Stovky moslimov sa zhromaždili v kalifornskej mešite, aby odsúdili masakru v Kalifornii

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Moslimovia sa v mešite v meste Chino zišli, aby sa spoločne pomodlili a do sveta vyslali správu, ktorú zástupca miestnej komunity islamského hnutia Ahmadíja Ahsan Khan označil ako odkaz “lásky pre všetkých, nenávisti voči nikomu”.
    Stredajšiu streľbu v kalifornskom San Bernardine, pri ktorej zahynulo 14 ľudí, označil Khan aj s ďalšími vodcami Ahmadíje za “strašnú a odsúdeniahodnú”.

    Lídri hnutia zároveň spoločne uviedli, že Syeda Rizwana Farooka, ktorého polícia aj spolu s jeho manželkou pri prestrelke zabila, nepoznajú.
    Hovorca moslimskej skupiny, ktorá sa v mešite zhromaždila, upozornil, že motív, pre ktorý manželský pár útočil, stále nie je známy a nemožno sa teda domnievať, že ním bola viera. Pripustil však, že “radikalizácia mladých moslimov je problémom”.

    Ozbrojený pár, ktorý v noci na štvrtok v domove sociálnych služieb v kalifornskom meste San Bernardino zastrelil 14 ľudí, identifikovala polícia ako 28-ročného Sayeda Rizwana Farooka a 27-ročnú Tashfeen Malikovú, ktorí spolu žili a mali šesťmesačné dieťa. Oboch páchateľov na úteku z miesta činu zastrelili policajti.
    Nemenovaný predstaviteľ amerického Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) ešte vo štvrtok uviedol, že Farook bol prostredníctvom sociálnych sietí evidentne v kontakte s islamskými extrémistami.

    Podľa zdrojov CNN, ktoré Farooka označili za zradikalizovaného, tento mladík cez telefón a sociálne siete komunikoval s “viac než jednou” osobou vyšetrovanou pre terorizmus úradom FBI.

    - Reklama -