Fico sa chystá na Vianoce? Reklama na luxusné švajčiarske hodinky sa objavila na stránke Úradu vlády

    0
    Premiér Robert Fico. (Autor: youtube)

    Spojenie medzi premiérovou záľubou a reklamou na stránke vlády je dozaista náhodná, no bol by hriech túto „náhodičku“ bližšie neprebrať. Hlavne, ak na štátnej webovej stránke nemajú reklamy na produkty súkromných firiem čo robiť.

    Tigrica na Úrade vlády

    Stránka Úradu vlády by mala umožniť novinárom (ale aj verejnosti), pozrieť si záznamy z jednotlivých rokovaní.

    Zaujímavosťou bolo, že keď si pustíte ten z 25. novembra, pred samotným záznamom vás oblaží svojím letmým oblečením modelka v reklame na švajčiarske luxusné hodinky. Modelka propagovala vo videospote hodinky švajčiarskej kvality. Najviac asi zaujme hlavne jej minimalistické oblečenie a to, ako trávi drahocenný čas v reklamnom spote (dráždením šelmy). Táto dievčina preskočila dokonca aj do záznamu zo 189. rokovania vlády.

    Video natočila redakcia portálu O médiách.sk.

    Jediným problémom je, že internetové stránky, ktoré spadajú pod správy štátu, nesmú propagovať záujmy súkromných firiem. Tak kde je teda pes (v tomto prípade lev) zakopaný?

    Ide zrejme o nerozvážnosť samotných správcov stránky. Podľa grafického vizuálu spotu je zrejmé, že ide o záznam zo súkromnej spravodajskej televízie TA3, ktorá reklamu na hodinky použila a stránka vlády ju skopírovala aj so záznamom.

    “Pre technické problémy pri vyhotovovaní svojho záznamu použil tlačový odbor so súhlasom TV TA3 jej vlastný záznam. Reklama sa dostala na stránku Úradu vlády SR spoločne s týmto záznamom nedopatrením.  Po upozornení sme nahrávku stiahli,” vyjadril sa úrad vlády. 

    „Zametanie“ stôp?

    O „záhadnej“ reklame informoval slovenský portál O médiách. V čase písania článku bola dokonca stránka Úradu vlády mimo prevádzky a človek by si mohol myslieť, či sa náhodou správcovia webu nesnažia zamiesť stopy pod koberec.

    “Krátkodobý výpadok stránky úradu vlády spôsobili technické problémy v sieti Govnet, ktorý je aktuálne odstránený a stránka funguje v plnom režime,” vyjadril sa úrad k výpadku.

    Okolo jednej ale stránka nabieha a “dravá” reklama tam stále bola. V súčasnosti je už naozaj stiahnutá a na webe sa ukáže takáto “hláška”: Vybranú stránku nie je možné zobraziť.

    Ficove drahé hodinky

    O premiérovi a jeho hodinkách sa toho už popísalo v médiách a hlavne bulvári nespočetnekrát. Konkrétne Nový Čas informoval o Ficovej záľube doslova v pravidelných intervaloch. Ešte v roku 2009 porovnávali premiérov švajčiarsky šperk s hodinkami amerického prezidenta Baracka Obamu. 

    Portál uvádzal, že Obamove hodinky stáli 250 eur, zatiaľ čo „skvost“ nášho premiéra (hodinky IWC) až 20 000 eur. O pár rokov ten istý portál informuje opäť o hodinkách premiéra, tentokrát v hodnote takmer 8 000 eur, a ide o značku Cartier.

    Touto otázkou sa dokonca zaoberla aj poslankyňa Lucia Nicholsonová na svojom facebookovom profile: „Tento človek v 2012 tvrdil, že mu tie hodinky kúpila manželka, ktorá zarába viac ako on. Už o tri roky tvrdí, že tá istá manželka zarába 1 000 eur. A teraz sa z toho podla mňa všemožne vykrúca. Vychádza mi z toho iba to, že ak nechceme mať za premiéra klamára a zlodeja, nemali by sme voliť Fica,“ píše na svojom facebookovom profile poslankyňa. 

    Nedávno sa k „hodinkovej“ kauze pridala aj Pluska.sk, ktorá imformovala o ďalšom prírastku do zbierky lídra SMER-u. Ide o značku Vostok Europe, tentokrát len za 500 eur, ktoré sme mohli vidieť napríklad počas slávnostného otvorenia futbalového štadióna Aréna v Trnave.

    - Reklama -