K rebélii učiteľov a zdravotníkov sa pridávajú aj policajti. Žijeme od výplaty k výplate, tvrdí šéf odborov Magdoško

    0
    Zľava: Podpredseda Odborového zväzu polície (OZP) Marián Magdoško, predseda OZP Miroslav Litva a podpredseda OZP Štefan Dvorský vystupujú na pódiu v sobotu 3. decembra na bratislavskom Námestí slobody počas protestnej akcie OZP. (Autor: youtube)

    Samozrejme, ide o peniaze. „V tejto chvíli sa nebojím povedať, že ak by sme mali hodnotiť zamestnávateľov, tak najhorším zamestnávateľom v Slovenskej republike sa stal štát,“ prezradil v rozhovore pre noviny Polícia šéf policajných odborov Marián Magdoško a dodáva: „zo zamestnancov štátu sa stávajú špekulanti, lebo musia špekulovať, ako vyžiť od výplaty k výplate.“

    Podľa Magdoška sa musia urýchlene riešiť platy štátnych zamestnancov. Podľa neho táto situácia nie je problémom len súčasnej vlády. Tento problém sa neriešil už trinásť rokov.

    Odborár nečaká, že sa celá problematika vyrieši zo dňa na deň. „Čím skôr sa dohodneme na náprave, tým lepšie, upokojí sa situácia medzi zamestnancami, pretože to napätie medzi nimi sa stupňuje a možno nie sme ďaleko od toho, že  sa  zamestnanci vo verejnej a štátnej službe dohodnú a prídu ďalšie nátlakové akcie,“ vysvetľuje Magdoško. 

    - Reklama -