Prekvapenie z Nemecka: Moslimovia hovoria, čo je veľa, to je veľa. Pravica jasá

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

    Predseda Ústrednej rady moslimov Aiman Mazyek sa vyjadril, že sa zdá, že horná hranica je už dosiahnutá. Uviedol to server express.co.uk. „Morálne povedané, nemôže existovať horný limit, koľko utečencov zoberieme k nám, vzhľadom na našu ústavu a dlhu z hľadiska historickej zodpovednosti. Ale keď hovoríme o praktických otázkach, to je už iný problém,“ povedal.

    Azyl potrebuje limit

    Len nedávno jeho organizácia odmietla požiadavku na horný limit počtu utečencov. Pravicová strana Alternatíva pre Nemecko vidí vo vyhlásení víťazstvo pre svoj postoj voči utečnecom. Táto strana totiž aj predtým volala po sprísnení migrančnej politiky a po tom, že azyl potrebuje limity.

    Nové postavenie Ústrednej rady moslimov odráža aj postoj nemeckej najvyššej židovskej autority, Ústrednej rady židov. Vyzýva na horný limit pre utečencov.

    Očakáva sa, že väčšina žiadateľov o azyl, ktorí sú v Nemecku, sú moslimovia, hlavne z oblastí zničených vojnou v Afganistane a Blízkom východe. Zhoršené počasie a kontrola na hraniciach zabrzdila v posledných pár dňoch prílev utečencov, ktorí prichádzajú do Nemecka.

    - Reklama -